Selotejp ali lepilni trak

Ne rabimo bit zaposleni v kakšni pakirnici, da bi se ukvarjali s pakiranjem. Tudi doma včasih kaj pakiramo, moramo kaj zalepiti in komu kaj poslati. Za take reči nam najbolj prav pride selotejp, ki se sigurno najde pri vsaki hiši. Ne vem kaj mi delamo z njim doma, ampak pri nam se ga kar precej porabi. Saj ti pride prav na vsakem koraku. Seveda največ ga porabijo v kakšnih skladiščih in podobnih ustanovah. Dobimo jih v različnih velikostih, lahko tistega najbolj tankega in tistega bolj širokega, ki še kako ti pride prav.

Selotejp je pripomoček, ki nam v našem vsakdanjem življenju vedno pride prav. Pa če ga vsak dan ne uporabljamo, lahko rečemo ga pa zelo pogosto. Seveda je odvisno od posameznika kaj dela doma ali kje drugje. Dobimo ga že lahko v vsaki trgovini, tako da se s samim nakupom selotejpa ne rabimo obremenjevati. Tudi glede same kvalitete ni kaj razlike. Saj, če nekaj velikega moramo zalepiti, sigurno zalepimo par krat, da res prime in, da se nam ne odlepi. Posebej, če mogoče pošiljamo kakšen večji paket. Takrat moramo za varnost poskrbeti in zalepiti zelo dobro. Tudi doma nam pride selotejp oziroma lepilni trak za lepljenje kakšnih škatel še kako dobro. Pa naj kdo reče, da si včasih kaj v kakšno škatlo ne shrani, dol zalepi in nekam pospravi.

selotejp

Selotejp dobimo na tulcu. Ta tulec je iz kartona in gor na debelo zamotan selotejp. Navadno je ta navaden selotejp prozorne barve. Tako ga lahko zalepimo tudi prek kakšnega napisa, ki je še vedno nato viden. Danes pa lahko kupimo tudi barvnega ali iz papirja. To ni več tisti selotejp, ki govorimo o njem. Tudi barvni je iz drugačnega materiala in ni namenjen za pisarno ali podobne namene. Lepilni trak je že dalj časa pisarniški pripomoček, ki mora biti povsod. Že otroci ga že en čas uporabljajo v šolah in tudi v vrtcih se z njim srečajo. Na spletni strani si lahko preberete o samem lepilnem traku ogromno, če vas zanima. Če ga trenutno nimate hitro v nakup, saj ne veste kdaj boste morali zalepit kakšno pismo ali škatlo.