Retencija kot ortodontska terapija

Želite imeti popolno obliko zob, oziroma vsaj lepše poravnane kot sedaj, in to za vedno? Potem je retencija prava odločitev za vas, kajti to je zadeva, ki po končanem nošenju zobnega aparata omogoči, da so naši zobje v takem položaju za vedno. Preberite si o retenciji malo več in podrobneje na spletni strani zobozdravstvene agencije Doktor1A, kjer vam ponujajo brezplačen, neobvezujoč pregled pri izbranem ortodontu. Samo izpolnite obrazec, ki je na njihovi strani in počakajte na odgovor. Poslali vam bodo najboljše zobozdravnike in ortodonte v Sloveniji, ter vam tako olajšali delo pri iskanju.

retencija

Retencija je pri nekaterih bolnikih potrebna zelo dolgo, in to kar do konca življenja, za druge pa se čas določi pri zobozdravniku. Seveda je pomembno, da dobiva retencija redno čiščenje, tako kot zobje. Kako pa zgleda vzdrževanje tega zobnega aparata? Najprej ga vzamemo ven iz ust in ga z zobno krtačko, ter zobno pasto previdno očistimo. Nikakor ga ne smemo puščati na mizi, v torbici, zavijati v navaden papir, prtiček ali robček, ker ga lahko tako po pomoti vržemo stran. Torej retencija potrebuje kar nekaj nege in še posebej pozornosti, saj ob poškodbi ni več uporabna in je potrebno izdelati novo. Seveda pa to ni kar tako poceni in je za nekatere že zelo veliko.

No sedaj veste kaj je retencija in, da nam to pomaga pri ohranitvi pozicije zob tako kot želimo. Ta zobni aparat je popolnoma neopazen, zato vas ne bo oviral med vsakodnevnimi opravili ali službo, ker, če delate z veliko ljudi, lahko zobni aparati kaj hitro pritegnejo čigavo pozornost. Pomembno je, da ohranjamo svoje zobe v dobri formi, ker lahko to prinese veliko samozavesti in dobrega počutja. Do tega lahko najhitreje pridemo z dobro ustno higieno, seveda pa se kakšnim genskim spremembam žal ne moremo skriti in so takrat kakšni posegi edina možna rešitev,ali pa na primer retencija.