Nevidni zobni aparat poravna zobe že v pol leta

Nevidni zobni aparat je nekaj res posebnega, saj je neopazen za okolico medtem, ko vam bo poravnal zobe v ustih tako, kot bi morali biti in bo vaš izgled sčasoma res lep, vaš nasmeh pa bo privabil množice. Če se sprašujete, kaj je bolje, zvezdice ali nevidni zobni aparat, ki poravna zobe, je vprašanje skoraj brezpredmetno, seveda je lepše in boljše, da se ga ne opazi. Kako je to sploh mogoče doseči? Z najnovejšo tehniko, ki jo poznajo iznajdljivi ortodonti, ki poznajo dve vrsti nevidnih zobnih aparatov in sicer lingvalnega in brezbarvnega, ki se ga sname in je narejen iz posebne plastične mase.

nevidni zobni aparat

 

Lingvalni nevidni zobni aparat je pritrjen na notranjost zob, to je tam, kjer je za zobmi jezik, zato se tako imenuje in se ga tudi zato ne vidi. Edina razlika med običajnim zobnim aparatom je ta, da ni pritrjen kot zunanjo na zunanjo stran zob ampak na notranjo stran zob. Enako postavi zobe v pravilno linijo kot klasični s to razliko, da ga nihče ne bo opazil, kar je za vaš izgled res dobro.

Zdravljenje poteka tako, da se nevidni zobni aparat v ambulanti pritrdi na vaše zobe, potem pa traja samo 6 do 8 tednov, da se zobje postavijo v vrsto. Z žičko, ki povezuje aparat med sabo, se fiksno pritrdi na zobe, druga verzija pa je, da se naredi snemljivi zobni aparat, ki ima prednost v tem ,da ga je malo lažje čistiti in ne bo povzročil morebitnega kariesa zaradi slabo očiščenih zob.

Nevidni zobni aparat vam bo prinesel zares velik koristi že med samim nošenjem, saj klasični res ne izgledajo v redu in nasmeh ni lep, vsak človek se bo zazrl v taka usta, zato se marsikdo med nošenjem klasičnega zobnega aparata noče smejati, kar spet ni dobro za zdravje, ker je smeh pol zdravja, mar ne?