Lončena peč za tople zimske dni

Jesen je že krepko vstopila v naš vsakdan, nižajo se dnevne in nočne temperature. Na vrsti so že prve trgatve, deževje pa nas opominja, da toplega poletja ni več med nami. Vse to pa naznanja prihod hladnejših mesecev, ko si prijetno in toplo okolje v stanovanju oziroma hiši zagotavljamo sami – z ogrevanjem. Če tudi vi prisegate na tradicionalne načine ogrevanja, hkrati pa delujete trendovsko, je lončena peč možnost ogrevanja za vas. Lončena peč združuje preteklost in sedanjost v eni potezi, zato je vse bolj priljubljena med različnimi uporabniki.

Zakaj izbrati lončeno peč?

Lončena peč je danes pomembna ogrevalna naprava, ki zagotavlja dobre izkoristke ter prijetno vpliva na toplotno in bivalno ugodje uporabnika. Ob rednem zagotavljanju lesne biomase na kurišče peči, vam peč zagotavlja toplo in nežno segrevanje prostora. Pri tem zagotavlja prijeten občutek sevanja toplote kot so ga s pridom uporabljali tudi naši predniki. Dodaten bonus je, da toplotno sevanje traja še nekaj ur po koncu kurjenja, zaradi česar lahko rečemo, da je lončena peč energetsko učinkovita.

 

Lončena pač za tople zimske dni.

Lončena pač za tople zimske dni.

 

V sodobne novogradnje lahko vključite lončeno peč, ki je bolj sodobna ali pa bolj tradicionalna – odvisno od vaših želja in skladnosti s stilom vašega doma. Odvisno od izbire načina izdelave, se lahko odločate za različne oblike lončene peči, hkrati pa so za izdelavo na voljo različni materiali. O izbiri slednjih priporočamo posvet s strokovno skupino, ki vam bo najlažje svetovala tudi pri izbiri med kaminom in pečjo. Pogovorite pa se lahko tudi o skladnosti izbire z vašim energetskim načrtom ogrevanja vaše stavbe.

Kot smo že omenili sodobne lončene peči odlikuje velika akumulacija toplote, pri čemer je v notranjosti peči zagotovljena kar 80 % akumulacija toplote, ki se tudi po zaključku kurjenja počasi sprošča. Zaradi tega je primerna za uporabo v pasivnih in nizkoenergijskih stavbah.

Prilagodljive skupine strokovnjakov omogočajo izbiro sestavnih elementov lončenih peči, vključno z izbiro stekla v različnih oblikah in velikostih,  zaradi česar bo peč še bolj skladna z vizijo vašega doma in vašega stila.