Suhi led za čiščenje brez vode

Suhi led je odlična alternativa pri postopkih industrijskega čiščenja, ki nadomešča peskanje, visokotlačno pranje in čiščenje s paro. Suhi led ima namreč to prednost, da lahko z njim izvajamo popolnoma suh postopek čiščenja, kjer ne uporabljamo vode, zato je primeren tudi za najbolj občutljive materiale. Gre za novejši postopek, ki je nadgradil tradicionalne tehnologije čiščenja v industriji.

suhi led

Hitra in učinkovita metoda čiščenja

Suhi led je vedno bolj priljubljena metoda, za katero se odločajo številni strokovnjaki v najrazličnejših industrijah. Z njim se srečamo v avtomobilski in letalski industriji, uporabljajo ga v farmacevtski in kemični industriji, elektro industriji, nepogrešljiv pa je predvsem v prehrambeni panogi, za čiščenje aparatur v proizvodnih procesih. Z uporabo suhega ledu namreč zagotovimo čisto proizvodnjo, vse skupaj pa opravimo v precej krajšem času kot z uporabo klasičnih čistilnih metod. Na račun hitrosti samega postopka pa se izognemo zaustavljanju proizvodnje.

S suhim ledom lahko brez težav očistimo najtežje dostopna mesta, ker pa pri postopku ne uporabljamo vode, pa strojev ni potrebno demontirati. Z uporabo suhega ledu tako pomembno pridobimo na času, kar se seveda pozna pri končnem rezultatu – proizvodnja ne trpi in dobiček ne upada. Uporabe suhega ledu se poslužujejo vsi tisti uporabniki, ki poleg čistega proizvodnega okolja želijo podaljšati tudi življenjsko dobo strojev in proizvodnih naprav.

Prednosti uporabe suhega ledu so številne, zato danes postopek vse bolj nadomešča ostale tehnologije:

  • stroje lahko namreč čistimo kar med samim obratovanjem, po končanem čiščenju pa jih lahko začnemo nemudoma uporabljati
  • med čiščenjem ne prihaja do poškodb površin
  • čiščenje lahko opravljamo kar med samim proizvodnim procesom
  • s suhim ledom čistimo v prostorih, kjer mora biti izpolnjen HACCP
  • metoda je primerna za čiščenje občutljivih površin (elektronska vezja in senzorji)

Prednosti uporabe suhega ledu v namen čiščenja so tako številčne, da niti ne obstaja vprašanje ali bi ga uporabljali. Gre za najboljšo možno tehniko, ki je neizprosna v boju s trdovratnimi nečistočami, a hkrati tako nežna, da je primerna tudi za najbolj občutljivo elektroniko.