Zunanje žaluzije poleti ohranjajo vaš dom hladen

Kjerkoli v Sloveniji živite, vam poleti zagotovo postane vroče, še posebno če doma nimate klimatske naprave. Večina vas jo najbrž sicer že ima, vendar vam v tem primeru zunanje žaluzije lahko čez leta ogromno prihranijo pri hlajenju. Seveda je glede tega velika razlika glede na to, koliko sončnih žarkov vam čez dan sije skozi okna, če sploh kaj, kar pa je zelo malo verjetno. Nekateri imajo na sončni strani posajena nekakšna drevesa ali pa imajo tam tudi manj oken, kar pa ni nujno najboljša ideja, saj je v hladnejših letnih časih dobro ravno nasprotno. Zunanje žaluzije vam tako lahko ponujajo zaščito pred soncem samo, ko je to potrebno.

zunanje žaluzije

Svoj dom lahko začasno seveda zasenčite tudi na druge načine, ki pa morda niso tako učinkoviti. Samo zavese na primer običajno ne ustavijo ali odbijejo vse svetlobe. Odboj je sicer odvisen tudi od barve, vendar tega pri tekstilu v nobenem primeru ni ravno veliko, medtem ko zunanje žaluzije, ki so gladke in narejene iz aluminija, lahko odvisno od barve odbijejo večino svetlobe. Sicer to sploh ni tako pomembno, kot je sama zapora svetlobe, saj toplota, ki pri tem nastane, ostane zunaj. Drugače pa je tako pri notranjih žaluzijah, ki zaradi tega niso tako učinkovite in je barva zato veliko bolj pomembna.

Za kakovostne zunanje žaluzije si poglejte spletno stran na zgornji povezavi roletarstva Senca, ki vam opravijo brezplačno meritev in pripravo ponudbe. Za večje udobje in avtomatizacijo imajo na voljo daljinsko upravljanje in tudi možnost samodejnega odpiranja in zapiranja, kar seveda primerno več stane, ampak veliko pripomore k udobju in vam lahko prihrani pri stroških ogrevanja in hlajenja. Ko ste na dopustu oziroma od doma, zunanje žaluzije, ki se same odpirajo in zapirajo, tudi dajejo vtis, da je nekdo doma, in odvrnejo morebitne tatove. Na voljo imajo tudi več lamel različnih videzov, dimenzij in seveda tudi barv.