Zobni implantati – pogosta vprašanja

Zobni implantati so sicer dosti draga zadeva za navadne smrtnike, vendar brez njih včasih pač ne gre. Tudi, če mislite da zobni implantati za vas niso potrebni in da boste že zmogli brez kakšnega zoba, se lahko pošteno zmotite – odvisno namreč za kateri zob gre, saj brez kakšne šestice še gre, medtem ko zobozdravniki odsvetujejo, da vam v ustni votlini manjka karkoli od 5 navzdol. Preden se posameznik odloči za takšen poseg pa ima zagotovo nekaj vprašanj o tej temi. Pa poglejmo nekaj najbolj pogostih.

zobni implantati

Zobni implantati – bo moj nasmeh izgledal naravno? Seveda, saj je zobni implantat imitacija naravnega zoba, zato zgleda isto kot naravni. Še več – tudi barva vsadka se bo ujemala z barvo vaših zob (ki zagotovo niso popolonoma beli).

Zobni implantati – me bo zob bolel med grizenjem, lahko pade ven? Nikakor ne, saj so vsadki narejeni po meri in omogočajo naraven ugriz. Zob ne bo izstopal niti pri prehranjevanju, niti pri smejanju. Vsadek je fiksno pritrjen na vašo čeljust, zato ni možnosti, da kar na lepem pade ven – ne bo se premaknil ali počil, zato je lahko vaš nasmeh popolnoma brezbrižen.

Zobni implantati – kakšna pa je cena? Tako kot povsod drugod, je tudi v tem primeru cena v veliki meri odvisna od vaših želja, materialov iz katerih je vsadek narejen in tako naprej. Ceno vam lahko pove kirurg, po tem ko opravi temeljit pregled in izračun stroškov. Seveda pa je potrebno pri tem gledati tudi na kaj drugega, kot pa le ceno. V mislih imejte predvsem kakovost in pa strokovnost izbranega kirurga.

Zobni implantati so vaša dolgoročna investicija v zdravje, zato se o tem dobro pozanimajte in izberite pravega stomatologa, kateremu lahko zaupate vaše oralno zdravje in pa tudi takšnega, ki vam bo na voljo v času okrevanja ali ob morebitnih zapletih.