Rokavice za enkratno uporabo so vsestransko uporabne

Rokavice za enkratno uporabo so vsestransko uporabne, uporabljajo jih tudi v marsikaterih gospodarskih ter ostalih dejavnostih. To so izjemno vzdržljive rokavice za vse razmere – uporabljate jih lahko za delo na vrtu ali pa v zobozdravstveni ordinaciji, saj so primerne in zelo priročne za več opravil.

Rokavice za enkratno uporabo so izdelane iz različnih materialov, saj se, kot rečeno, uporabljajo na najrazličnejših področjih in vsak material pač ni ustrezen za vse dejavnosti. Običajno jih boste našli zapakirane v večje škatle, kar pomeni, da se ne prodajajo posamično, temveč jih za dokaj ugodno ceno dobite kar veliko v paketu. Obstajajo rokavice brez in s pudrom, na vas pa je, da se odločite, kaj vam bolj ustreza. Obstaja več kategorij rokavic za enkratno uporabo; rokavice kategorije 3 se npr. lahko uporabljajo v zelo zahtevnih pogojih kot tudi v procesu priprave hrane. Rokavice za enkratno uporabo morajo biti izdelane kakovostno, saj je njihov namen, da ščitijo naše roke pred mikroorganizmi, kemikalijami in vsemi ostalimi snovmi, ki so potencialno nevarne za našo kožo – morda niti ni nujno, da se nevarnost snovi pokaže takoj, njene učinke na koži lahko opazite šele na dolgi rok.

rokavice za enkratno uporabo
Pravkar opisan namen rokavic se navezuje predvsem na rabo v farmacevtski industriji, saj je tam še največ potencialno nevarnih snovi za človeka. Za delo v tej panogi se uporabljajo različne rokavice za enkratno uporabo, in sicer rokavice iz naravnega kavčuka iz lateksa, vinila ter nitrila. Lateksne rokavice se najpogosteje uporabljajo tam, kjer se rokuje s kemikalijami, vinilne rokavice pa so sicer zelo trpežne, a žal niso tako prožne kot tiste iz lateksa. Nitril je predvsem zelo dobra alternativa, saj ima bistveno boljšo odpornost na kemikalije kot lateks.
Poleg farmacevtske industrije se tovrstne rokavice rabijo tudi v medicini – nosijo jih vsi zdravniki, zobozdravniki, medicinske sestre in bratje itd. – pa pri rokovanju s hrano, uporabljate pa jih lahko tudi doma, za delo na vrtu in še kje.