Rafting na Soči z agencijo Maya Team

Pri naši agenciji si lahko čoln za mini rafting tudi izposodite. Celotna oprema je sestavljena za čolna za mini rafting, vesla, neoprenske obleke, neoprenske vetrovke, neoprenskih čevljev, čelade, vesla, rešilnega jopiča ter transportne vreče. Zavedati se morate, da je čoln za mini rafting primeren samo za dve do tri osebe in ne več. V kolikor je v čolnu manj ali več oseb ste izpostavljeni določeni nevarnosti.

Rafting

V primeru da je oseb v rafting čolnu manj, je rafting čoln veliko manj vodljiv in v kolikor niste izkušeni je to lahko težava. Prav tako je problem, če vas je v rafting čolnu preveč. Nastane namreč prevelik obremenitev in rafting čoln je tako potopljen nižje od običajnega. To pomeni, da ste v resni nevarnosti, da se zabijete v rečno dno in tako čoln poškodujete, hkrati pa postane rafting čoln tudi precej manj stabilen.

Druga pomembna odločitev, s katero se strinjate je ta, da ste se za mini rafting  aktivnost odločili povsem samostojno. To je pomembno predvsem iz enega vidika – strah. Večkrat se je že zgodilo, da je nekdo na turo odšel zgolj iz razloga, ker so ga drugi v to potisnili. Problem nastane, ko je strah tako velik faktor, da morate mini rafting prekiniti. To lahko postane neprijetna situacija za ostale udeležence, hkrati pa lahko na vas, kot udeležencu pusti določene travme.

Na mini rafting ima tako največ vpliva strah pred vodo, pred deročo vodo, pred globoko vodo in strah pred padcem v mrzlo vodo. Če sami zase veste, da imate tak strah prisoten, potem vam mini rafting aktivnost odsvetujemo.

Če pa strahu nimate in ste željni dogodivščin, potem vas na mini rafting dogodivščino z veseljem vzamemo. Če boste na aktivnosti uživali potem nimate nikakršnih ovir, da se preizkusite še v drugih aktivnostih. Reka Soča namreč ponuja nešteto različnih doživetij, če ste jih le pripravljeni odkriti.