Pisanje bloga in zaslužek

Pisanje bloga je postala popularna aktivnost, s katero ljudje služijo vsak dan. Namesto fizično napornih del, pišejo o svojem dnevu ali poslu ter promovirajo svoje ali tuje izdelke. Sedaj se nam začne porajati vprašanje, kako začeti s pisanjem bloga? O čem pisati? Kako s pisanjem zaslužiti?

pisanje bloga

Najprej moramo seveda vedeti, da samo z začetkom pisanja bloga, ne bomo služili denarja. Skupaj bomo šli skozi nekaj idej, kako in s čim lahko začneš. Na primer, lahko začnete pisati blog in s tem promovirate svoje storitve, izdelke. Sicer s tem ne boste zaslužili denarja ne posredno za blog, vendar pa boste s tem postali oglaševalni platform s katerim boste dobili prošnje drugih podjetji, da za njih napišete blog, oni pa vam bodo zanj plačali.

Naslednja možnost pisanja je “affiliate” trženje, kar pomeni, da vam podjetja pošljejo ekskluzivno spletno povezavo, ki jo vključite v svoj blog, da tako bralci iz povezave nakupujejo na njihovi spletni strani. Podjetja in stranke se radi poslužujejo blogerjev, tej pa včasih nimajo garantiranega zaslužka.

Naslednje pisanje bloga lahko temelji na pisanju sponzoriranih objav. Tak zaslužek je lahko precej velik vendar je to odvisno od statistike vašega bloga, zato se za fiksno ceno zmenite že pred začetkom pisanja.

In pa še ena izmed idej za pisanje bloga je pisanje za druge spletne strani. Sicer smo že izvedeli, da se zmore zaslužiti tudi z blogi, če jih ne objavljate na svojo spletni stran, saj veliko podjetji najema blogerje za pospešen marketing. To pomeni, da pišete na njihovi spletni strani, oni vam pa za to  plačajo.

Kljub temu, da je cilj pisanja blogov zaslužek, morate prav tako skrbeti, da na vaši spletni strani ali poleg vaše objave, ne bo preveč oglasov ter nepomembnih informacij temveč stvari,  s katerimi  boste vašim bralcem pomagali in svetovali.  Se pravi, če se odločite za pisanje bloga, ga morate znati izkoristiti in si s tem znati pridobiti zaslužek.