Parket je primeren za vsak objekt

Kaj izbrati za talno oblogo v stanovanju – ploščice, parket, morda kaj drugega? Kaj je »najboljše«? To so vprašanja, ki si jih zastavlja vsak, ki opremlja stanovanje, a enotnega odgovora ni. Nekateri prisegajo na eno stvar, drugi na drugo … Vse je stvar okusa. Kliknite na www.alpod.si/parket in ob nešteto možnostih parketa se boste morda odločili prav zanj.

Zakaj je parket tako edinstven, se sprašujete? Ker je narejen iz naravnega materiala (lesa), les pa vedno doda pridih domačnosti in topline. Ravno to je tudi razlog, da se je obdržal vse do danes, kljub vsem mogočim novim materialom. S parketom ne boste imeli pretiranih skrbi, saj ne zahteva posebnega vzdrževanja. Po njem boste lahko hodili tudi samo v nogavicah, pa vas ne bo zeblo. Seveda je danes na voljo že veliko različnih odtenkov parketa, barva je odvisna tudi od vrste uporabljenega lesa – prevladuje hrast, priljubljeni pa so tudi macesen, bor, oreh in jesen.

parket

S parketom bo vaš dom vedno videti topel in domač.

Parket lahko položite čisto v vsak prostor vašega doma. Ja, tudi v kopalnici bo odlično izgledalo, če ga boste položili – v bistvu je še boljša izbira, saj ne drsi in je manjša verjetnost za padce in poškodbe na mokrih tleh. Da gre za nadvse uporabno talno oblogo kaže tudi dejstvo, da ga dandanes najdete tudi v javnih prostorih, na primer v barih ali restavracijah, celo hotelih. Če je pravilno položen in vzdrževan, zdrži zelo dolgo časa, česar pa si najbrž vsi želimo, saj taki elementi stanejo kar nekaj denarja in nimamo namena menjavati talnih oblog na vsakih nekaj let.

Zdaj je torej čas, da se odpravite v trgovino in preverite, kakšne parkete vam ponujajo. Če imate še kakšne pomisleke, se posvetujte s prodajalci, ki vam bodo znali pomagati. Mi verjamemo, da boste našli tak parket, kot ustreza vam in da boste z njim res zadovoljni. Ne odlašajte predolgo!