Klimatske naprave za vsak dom

Poskrbite za ustrezno klimatizacijo vaših prostorov

Kljub temu, da je poletje prijetno, vedno potrebujemo tudi prostor, da se pred napornimi temperaturami odmaknemo. To je običajno ravno naš dom, zato je smiselno poskrbeti za njegovo klimatizacijo. To nam omogočajo različne klimatske naprave. Slednje se med seboj precej razlikujejo, zato kupci včasih težko izberemo pravo.

Pravi čas za razmislek ter nakup naprave za hlajenje je tako prav v tem času, zato odločitve ne odlašajte še naprej. Klimatska naprava bo poskrbela za prijetno ohlajen zrak, pa tudi za primerno vlažnost. Nekatere klimatske naprave uporabniku omogočajo tudi ogrevanje zraka, kar lahko prav pride tudi v prehodnih obdobjih. Tako lahko ena naprava poskrbi za vse.

Klimatske naprave

Klimatske naprave postajajo iz dneva v dan bolj zmogljive

Klimatske naprave so vedno bolj zmogljive

Z neprestanim napredkom tehnologije, se tudi področje klimatizacije konstantno razvija. Tako nudijo vedno boljše izkoristke, v kombinaciji z nižanjem porabe energije. Tako imajo  tovrstne klime tudi vedno manjši vpliv na onesnaževanje okolja. Sodobne naprave tako po odlični ceni nudijo ogromno – izpopolnjeno filtracijo zraka, uporabo okolju prijaznega hladiva R32, različnimi nastavitvami vpiha zraka ter nadvse enostavnim upravljanjem, tudi na daljavo preko pametnega telefona.

Kako izbrati primerno klimatsko napravo za vaš dom?

Klimatske naprave se med seboj močno razlikujejo. Ločijo se glede na moč, zmogljivost, izkoristek energije oz. energijski razred, blagovno znamko, velikost, možnost postavitve ter dodatne lastnosti, ki jih nudijo. Strokovnjaki menijo, da se investicija v boljšo blagovno znamko naprave izplača, saj imajo slednje tudi do trikrat daljšo življenjsko dobo ter dolgoletno garancijo na različne komponente. Ker montaža stane enako, je nakup preizkušene klimatske naprave tako smiselna. Seveda pa ne pozabite na kakovostno servisno službo. Nekatera podjetja servis opravljajo s pomočjo zunanjih izvajalcev, druga pa imajo za to na voljo lastne ekipe.

Sodelovanje s strokovnjakom na področju klimatizacije vam nudi tudi dodatne prednosti, kot je izbira mesta namestitve. Za udobno bivanje je izbira prostora ključna. Kljub temu, da je namestitev ene same naprave na hodnik bolj ekonomična, ne zadostuje potrebam po udobju najzahtevnejših uporabnikov. Takšna montaža pa ima tudi svoje prednosti, npr. ohlajanje spodnjih prostorov. Najbolj priporočljivo je, da klimatsko napravo izberete glede na področje namestitve. To je običajno soba, ki je najbolj izpostavljena sončni toploti skozi cel dan.

Namestitev klimatske naprave ima obilo pozitivnih učinkov

Poleg očitnega izboljšanja udobja v vašem domu ali poslovnih prostorih, ima namestitev klime še druge pozitivne učinke na bivanje, delo in zdravje. Vročina je za človeško telo zelo naporna. Ker ima klimatska naprava funkcijo kroženja zraka, poskrbi tudi za boljšo kvaliteto zraka v prostoru. Na ta način lahko svoje zdravje izboljšajo alergiki ter osebe, ki imajo težave z dihali. Filtri, ki jih naprava vsebuje, žuželkam in insektom onemogoča vstop.

Oglejte si posnetek kako lahko svojo novo klimo tudi namestite.

Najverjetneje ni potrebno omenjati, da je spanje pri visokih temperaturah nemogoče, prijetna klimatizacija pa bo poskrbela za odličen nočni spanec. Vročina ima slab vpliv tudi na pohištvo ter elektronske naprave. Primerna klimatizacija bo preprečila pregrevanje elektronike ter zagotovila normalno delovanje.

Ne nazadnje bo poskrbela za izboljšano delovno učinkovitost, zato nikar ne pozabite na svoje zaposlene. Zagotovo ste že občutili, kako težko se je skoncentrirati na nalogo, kadar vas impulzi iz okolja motijo. Eden izmed tovrstnih impulzov je nedvomno tudi neznosna vročina.