Kako je kandida lahko nevarna?

Kandida je resna bolezen, saj ko se razraste kaže na to, da ima pacient probleme s sladkorjem in gre za pred sladkorni znak. Kandido ima vsak človek v sebi že naravno, razraste pa se preveč takrat, ko na rešuje življenje tako, da se prehranjuje s sladkorji, ki so odveč. Če se pojavi kandida moramo takoj reagirati tako, da spremenimo prehrano in za lajšanje lahko uporabimo razna mazila.

kandida

 

Če imate srbeče dele telesa kot so prsti, podpazduhe, spolovilo se je preveč razrasla mikro goba kandida, ki zdaj veselo je vse odvečne sladkorje v vašem telesu, ki nastanejo od sladkih jedi, maščob, mlečnih izdelkov, belih sladkorjev in belih mok. Takoj prenehajte jesti to hrano in jo nadomestite z rjavim fižolom, k izbija sladkor v krvi. V nasprotnem boste kandido zelo težko ustavili ali pa sploh ne in bo napredovala ter povzročila še resnejše bolezni. Predvsem se odrecite slaščicam, sadju, krofom, pomfriju.

Nadležna kandida se kaže kot rdečina in zelo srbi, saj je gliva, ki raste in se hrani kot zajedavec. s smrekovim mazilom je možno ublažiti simptome kandide in je zelo učinkovit, če ga mažemo na prizadete dele. Ti so ponavadi tam, kjer je dosti vlage, saj ta gliva potrebuje za svojo rast sladkor in vlago, da se namnoži.

Da vas nebi preveč prizadela kandida, ki je lahko nevarna, saj lahko pride do sladkorne bolezni in tudi do odmiranja udov ter odpadanja nohtov, se držite stroge prehranske dijete in se mažite z učinkovitim mazilom, ki bo pomagala od zunaj zajeziti kandido. To je preverjen način za zaustavitev kandide, ki pesti skoraj vsakega drugega Slovenca ter občasno vsako žensko. Če jim hočete dobro, jim nehajte poklanjati sladkarije in čokolade.

Sami lahko zgornji recept preizkusite in moral bi delovati že v nekaj dneh, če se boste seveda strogo držali navodil. Vztrajajte pa vsaj tri mesece.