Sedite aktivno z ergonomskim pisarniškim stolom SpinaliS

Ste že slišali za aktivno sedenje? Gre za po mnenju ortopedov in strokovnjakov za najbolj pravilen in zdravju prijazen način sedenja, ki vam ga omogoča tudi vrhunski ergonomski pisarniški stol SpinaliS, ki ga lahko naročite na spletni strani www.spinalis.si. Gre za prvi ergonomski pisarniški stol na tržišču, ki posnema sedenje na medicinski žogi, hkrati pa se lahko pohvali s številnimi izboljšavami, odgovornimi za kar se da pravilno in za hrbtenico primerno sedenje. Pri sedenju na stolu SpinaliS je vaša hrbtenica ves čas v gibanju, saj se sedišče z vsakim vašim premikom, ustrezno nagne. Vaš sedeč položaj tako podpirajo hrbtne mišice in ne občutljiva vretenca v ledvenem delu.

Po prvih nekaj dnevih sedenja boste tako lahko občutili blago bolečino, imenovano ‘musklfiber’, ki pa je nedvomno dober znak, saj nakazuje na aktivno delovanje vaših mišic in njihovo krepitev. Želite končno zaživeti brez neprijetnih bolečin v hrbtu in križu? Potem je čas, da presedete na SpinaliS!

ergonomski pisarniški stol

Bodite aktivni – tudi med sedenjem

Kot smo že omenili, ergonomski pisarniški stol SpinaliS uporabniku omogoča sedenje, kot na terapevtski žogi. In zakaj je slednje tako priporočljivo? Terapevtska žoga od vas zahteva, da se med sedenjem nenehno prilagajate premikom žoge in tako ves čas sedite aktivno oziroma v gibanju. Na ta način uspešno krepite tako hrbtne in trebušne mišice, saj te postanejo odgovorne za vzdrževanje telesa v sedečem položaju. Na tak način bistveno razbremenite hrbtenico in jo ohranjate zdravo ter vitalno.

ergonomski pisarniški stol

Problem terapevtske žoge pa je, da nam ta ne nudi nobene opore, kar pri večurnem sedenju vodi do velike utrujenosti, v določenih primerih pa celo do poškodb. Prav ta problem pa za svoje uporabnike rešuje ergonomski pisarniški stol SpinaliS. Ta ima namreč sedalo, s pomočjo katerega regulirate aktivnost svojega sedenja – v kolikor se pomaknete nekoliko bolj proti naslonjalu za hrbet, se boste lahko nekoliko odpočili. Medtem ko boste pri sedenju na sredini bolj aktivni. Stol ima tudi ergonomsko oblikovane naslone za roke.

Ergonomski pisarniški stol je recept za vitalno hrbtenico

Med vodilne razloge za težave s hrbtenico predstavlja pasivno sedenje na pisarniških stolih s fiksnim sedežem. Hrbtenica je namreč ves čas izpostavljena neenakomernim pritiskom na diske, kar sčasoma začne povzročati bolečine in okvare v hrbtu. Hrbtenica se pri vsakem nagibu telesa dobesedno lomi in že med samim sedenjem začne povzročati nelagodje in bolečino. Edino rešitev za težave predstavlja prav aktivno sedenje – ob predpostavki, da človeško telo sestavlja kar 3x več mišic kot kosti in smo tako ustvarjeni za gibanje, pa je ta še toliko bolj logičen in še kako potreben.