Električna kolesa prevzemajo evropski trg

Poslanstvo podjetja Goreta je ponuditi najboljša kolesa, ki jih trenutno ponuja trg, in hkrati deliti zanimive in poučne vsebine s področja sodobnih električnih koles. Ne glede na to, ali razmišljate o nakupu ali ne, vam na spletni strani www.elektricno-kolo.com nudijo uporabne nasvete in predloge, ki vam bodo pomagali pri izbiri vašega prvega kolesa, bodisi električnega ali navadnega. Njihov cilj je, da najdete kolo, ki je popolno za vas, in verjamejo, da se bo vaše življenje v hipu spremenilo na bolje, vsaj kar se transporta tiče.

Internetna trgovina elektricno-kolo.com je last podjetja Robeta d.o.o. iz Slovenj Gradca, ki je bilo ustanovljeno iz strasti do aktivnega preživljanja prostega časa in z vizijo ponuditi nekaj svežega na trgu. Njihov Rovando center v Slovenj Gradcu je specializiran za kamping, karavaning, ter ponuja bogat asortma klasičnih in električnih koles.

Električno kolo

Razmislek o priljubljenosti

Podatek, da se v vse več evropskih državah prodaja več električnih kot običajnih koles, utegne presenetiti marsikoga. Kljub mnenjem, da so električna kolesa manj pristna, je njihova privlačnost očitna, in število prodanih električnih koles v Sloveniji vztrajno raste. Čeprav je ta rast počasnejša kot v nekaterih drugih državah kot je Nizozemska, kjer je kolesarjenje najpogostejše prevozno sredstvo, se tudi v Sloveniji vsako leto povečuje prodaja električnih koles.

Zakaj izbirati električna kolesa?

Čeprav je prodaja električnih koles v primerjavi z drugimi evropskimi državami trenutno nizka, je trend vztrajnega naraščanja očiten. V Evropi, poleg Nizozemske, ki vodi s 40 odstotki vseh prodanih koles, so električna kolesa priljubljena še v Nemčiji, Franciji in Italiji.

Rast električnih koles v času pandemije

Zanimivo dejstvo je, da je trg električnih koles doživel izjemno rast v času karanten zaradi koronavirusa. Kljub negotovosti in omejitvam je povpraševanje po električnih kolesih v tem obdobju močno naraslo, kar nakazuje na naraščajočo privlačnost tega prevoznega sredstva med potrošniki.

Pomoč pri poganjanju, ne samodejno premikanje

Električna kolesa niso enaka samodejno premikajočim se vozilom, kot so na primer mopedi. Nasprotno, so kolesa, ki nam s pomočjo elektromotorja olajšajo poganjanje pedal. Pomembno je razumeti, da ta kolesa ne vozijo samodejno; še vedno je potrebno vlagati energijo v poganjanje pedal. Tehnologija električnih koles pa nam pomaga pri tem in omogoča lažje kolesarjenje, tudi tam, kjer bi bilo brez pomoči težje ali celo nemogoče.

Doživetje kolesarjenja z električnim kolesom

Mnogi uporabniki električnih koles opisujejo doživetje vožnje kot naravnost čudovito. Kolesarjenje z električnim kolesom je ne le zabavno, ampak tudi lažje v primerjavi z običajnimi kolesi. Hkrati predstavlja odlično obliko rekreacije na prostem, ki omogoča kolesarjenje skozi naravo in uživanje v lepotah okolice. Električna kolesa niso omejena le na mestno okolje; obstaja vrsta modelov, prilagojenih vsem terenom, zato je vredno razmisliti o nakupu ali vsaj preizkusu enega. Verjetno vas bo prevzelo, in kmalu boste navduševali tudi svoje bližnje.