Družabne igre za sproščeno vzdušje doma in na obisku

Zagotovo se vsi strinjamo, da nas druženje povezuje in spravi v dobro voljo. Da bi bila vaša druženja še bolj zabavna so na voljo zabavne igre za krajšanje časa. Družabne igre so namizne igre v katere se lahko vključi različno število igralcev. Igre imajo običajno določeno igralno površino, ki je lahko v obliki plošče, po njej pa igralci pogosto prestavljajo svoje figure.

Najbolj znane družabne igre

Nabor družabnih iger se ves čas povečuje, tržišče ponuja nove in nove igre, ki kličejo po tem, da jih preizkusimo.

Med »tradicionalne« družabne igre, ki ne bi smele manjkati v nobenem domu zagotovo sodi igra »Človek ne jezi se«, ki jo lahko igrata najmanj dva igralca, zgoraj pa je omejena na 4 igralce. Gre za simpatično igro, ki otrokom pomaga pri osvajanju znanj štetja, prepoznavi številčnih vrednosti ter spodbuja zdravo mero tekmovalnosti.

 

družabne igre

 

Za mlajše otroke so na voljo različice igre »Magnetni ribolov«. Gre za igro, ki spodbuja motorični razvoj otroka, ga spodbuja k ohranjanju pozornosti in koncentracije, sočasno pa od njega zahteva, da se v kritični situaciji umiri, da bi čim hitreje ulovil čim več živali.

Pri spodbujanju spretnosti vam lahko pomagajo tudi družabne igre kot je spretnostna družabna igra Acrobat, kjer ustvarjate čim višji stolp pri tem pa strateško otežujete delo nasprotnikom.

Za vse, ki imate otroke, ki potrebujejo več gibanja so odlična izbira različne vrste pikada. Odrasli lahko izberete pikado, ki vključuje prave (ostre) puščice, za otroke pa so na voljo barvite različice pikada z magneti. Na ta način bodo otroci pilili svoje sposobnosti natančnosti in koncentracije, pri tem pa bodo to delali na varen način, da boste lahko tudi odrasli brez skrbi.

Med ljudmi različnih starosti je še vedno zelo priljubljena igra potapljanja ladjic, ki spodbuja k analitičnemu razmisleku in pripravi dobre strategije, ki bo vaše ladje zaščitila pred potopi.

Družabne igre zaokrožijo tudi igre s kartami. Za najmlajše priporočamo igro »Črni Peter«, ki otroke spodbuja k iskanju podobnosti in razlik, spodbuja tekmovalnost in ohranjaje pozornosti. Za nekoliko večje je na voljo igra »Enka-Uno«, bolj kompleksne igre s kartami pa so priljubljene tudi med odraslimi.