Baterijski puhalnik listja poskrbi za urejen videz vrta

Pomemben sestavni del mnogih vrtov so drevesa, ki poživijo okolico in zagotavljajo senco. Vsekakor prinašajo drevesa mnogo pozitivnega, a so obenem tudi glavni krivec za velike količine odpadlega listja. Če vam je ta situacija znana, potem klikni tukaj, saj se na priloženi povezavi nahaja najbolj optimalna rešitev zanjo. Gre za baterijski puhalnik listja katerega osnovna naloga je odstranjevanje odpadlega listja in ostalih motečih stvari. Odpadlo listje je mogoče odstraniti tudi grabljenjem, a je to pogosto naporno in tudi zamudno delo. Ravno zaradi tega je odstranjevanje listja s pomočjo baterijskega puhalnika mnogo enostavneje in bolj optimalno.

baterijski puhalnik listja

Kaj je baterijski puhalnik listja?

To je prenosna naprava, katere osnovna naloga je odstranjevanje odpadnega listja, drobnih vej in drugih odpadkov z vrta. Kakor razkrije že samo poimenovanje, gre za napravo, ki deluje na baterije. Slednje omogoča nemoteno uporabo na zunanjih površinah, kot so dvorišča, vrtovi, pločniki, terase in podobno. Baterijski puhalnik listja je popularna naprava, saj znatno olajša odstranjevanje drobnih umazanij, za delovanje pa ne potrebuje neposrednega električnega vira ali goriva. Osnovna funkcija naprave je torej vedno enaka, a se posamezne naprave med seboj tudi razlikujejo. Vezano na lastnosti puhalnikov, se ti delijo v cenovne razrede. Tako je na voljo razpon baterijskih puhalnikov listja, zaradi česar je lažje najti najbolj ustreznega, glede na potrebe in postavljen proračun.

Poznamo različne baterijske puhalnike listja

Baterijski puhalniki so umeščeni v različne cenovne razrede, med seboj pa se razlikujejo še po nekaterih drugih lastnosti. Osnovne razlike med njimi so vezane na velikost in moč naprave. Moč puhalnika je pomemben dejavnik, saj vpliva na delo in uspešnost le-tega. Za odstranjevanje nekaterih smeti je potrebna majhna količina moči, medtem ko ta enaka moč ne uspe odstraniti bolj trdovratnih stvari. Osnovni komponenti moči puhalnika listja sta pretok in hitrost zraka. Vsak baterijski pihalnik listja tako ni najboljši za vsako priložnost. Izjemno pomembno je predhodno dobro premisliti o predvidenemu načinu uporabe, nato pa izbrati ustrezno moč naprave.

Na kaj biti pozoren ob nakupu svojega puhalnika?

Izjemno pomembno je premisliti o tem, kolikšna moč bo potrebna za optimalno opravljanje dela. Vsak baterijski puhalnik listja ima sicer omogočeno nastavljanje hitrosti delovanja, a se maksimalne zmogljivosti razlikujejo. Če se na vašem vrtu nabirajo trdovratnejše in nekoliko večje smeti, je pametno izbrati puhalnik z večjo zmogljivostjo, v nasprotnem primeru pa je že nekoliko manjša moč povsem primerna. Tako si lahko umislite baterijski puhalnik listja, ki ima dodatno opcijo ‘turbo’ oz. ‘boost’, s katero naprava deluje na maksimalni moči ter s tem odstranjuje tudi večje in težje smeti, če je to potrebno.

baterijski puhalnik listja

Pred nakupom lastnega baterijskega puhalnika je torej dobro premisliti o morebitnih dodatnih funkcijah. Slednja je tudi opcija puhalnika z nahrbtnikom za baterijo, ki je še nekoliko enostavnejši za uporabo, saj popolnoma razbremeni roke. Tovrsten model ima tudi ročko na cevi, kjer so vse komande za upravljanje z napravo. Takšen baterijski puhalnik listja je tako izjemno dobrodošel pri redni uporabi naprave, saj znatno olajša delo. Vsakršna dodatna opcija lahko pomeni lažje in tudi hitrejše opravljanje dela, kar je mnogokrat dragoceno.

Baterijski puhalnik listja in cena

Pomemben faktor, ki lahko vpliva na odločitev pri izbiri lastne naprave je zagotovo tudi cena. Slednja je odvisna od lastnosti puhalnika, zato je različna. Povsem konkretno lahko za svoj baterijski puhalnik listja odštejete od 200 pa do 600€, odvisno od njegovih lastnosti. Na ceno naprave namreč vplivajo izbira modela, maksimalna hitrost in pretok zraka, zmogljivost baterije ter sama priročnost za uporabo. Končna cena je torej odvisna od potreb in želja kupca, praviloma pa velja, da je za redno uporabo bolje kupiti napravo, ki je zmogljivejša, priročnejša in ima več dodatnih opcij. Nekoliko večji vložek v napravo se takrat namreč hitro obrestuje.