Bambus za srečo

Ženske imamo to navado, da zelo rade naše stanovanje včasih malo popestrimo, v stanovanje dodamo kakšne modne dodatke. Drugače je naše stanovanje pusto, ni življenja. To življenje lahko edino popestrijo kakšne lončnice. Res vsi nimajo radi rož, ampak če slišite, da vam roža lahko prinese srečo ali mogoče bogastvo, pa si bi vsak premislil. To je bambus, ki si lahko o njem preberete tudi na tej povezavi https://jerihonska-roza.si/sobne-rastline/srecni-bambus/

bambus

 

Mislim, da je za bambus že vsak slišal, ampak to ni ta rastlina, ki rase tam nekje na Kitajskem in je hrana za pande. Je pa podobna, samo, da jo lahko imamo doma nekje na mizi, kakšni omarici in nam polepša stanovanje. Edina resnica je, da ta sobna rastlina res prihaja iz Kitajske, tam je doma. Ne more nam nič škodit, lahko nam prinese srečo ter nam odžene škodljive kemijske snovi.

Drugače mu pravimo tudi srečni bambus in je postal zelo priljubljena rastlina naših domov. Vem, da ste jo že videli v raznih trgovinah, mogoče ste ga že imeli kdaj doma na kakšni polici. Sploh ni zahtevna rastlina, pri njem ne rabite zemlje ampak samo voda je pomembna. To so vejice med seboj povezane v loncu, ki je navadno v njem goba navlažena. Je pomembno koliko vej oziroma stebel bambusa imate, takšno boste imeli srečo v življenju. Če boste imeli dve stebli, boste imeli srečo v ljubezni in zakonu, pet pomeni boljše zdravje, tri pomeni sreča, devet je srečna številka, kar pomeni sreča v zadovoljstvo, osem pa pomeni bogastvo. Vse je odvisno od vas kaj si v življenju najbolj želite takšni bambus si kupite.

Čeprav nimate radi rastlin in rož v stanovanju, se mogoče splača kupit nekaj takega, ki vam prinese srečo ali ljubezen. Tukaj res nimate kaj za izgubiti, poleg tega pa boste postali navdušeni nad tako posebnimi rastlinami.