Ali veste, kakšno kozmetiko nanašate na svojo kožo?

Sestavine vsakega kozmetičnega izdelka so za zdravje kože izjemnega pomena. Raziskave so pokazale, da je bila kozmetika prejšnjega stoletja predvsem zmes raznih kemikalij, in neprimerljivo bolj škodljiva za našo kožo kot je tista današnjega časa. Kozmetično obdobje o katerem govorimo je bila precej drugačna kot je obdobje današnjega časa. Z izboljšanjem tehnologije, strojev in človeškega znanja ter zavedanja o lastnem zdravju se je izboljšala tudi kvaliteta izdelkov, ki jih najdemo na trgovskih policah. Pa vendar še vedno pogosto najdemo na policah izdelke, katere so prodajali že pred več desetletji. Umetna kozmetika je ponavadi zmes raznih kemikalij, kar je sicer gledano iz vidika proizvodnje precej cenejše kot proizvodnja naravnih in organskih materialov, vendar so kemikalije neprimerljivo bolj škodljive za človeško telo. Karkoli nanesemo na našo kožo ali lasišče, pride tudi v notranjost našega telesa, zato imajo umetne kemikalije v kozmetičnih izdelkih ogromno slabih strani.  S časoma so se strupene kemikalije in njihovi stranski učinki razkrili, zato je vedno popularnejša naravna in organska kozmetika, ki je veliko bolj prijazna do uporabnika ter tudi okolja.

kozmetika

Naravna kozmetika je izdelana iz 100% naravnih sestavin: cvetovi, semena, stebla, listi, korenine, ipd., iz katerih izdelujemo večino razna olja, izvlečke in eterična olja. Večkrat pa moramo biti pozorni na sestavine, saj je pridevnik˝naravna˝ pogosto zlorabljen, in je izdelkom večkrat dodana kakšna sestavina, ki je daleč od naravne. Na tem mestu gre omeniti zaupanje do posameznih proizvajalcev. Kupujte le blagovne znamke, ki imajo pridobljene ustrezne certifikate.

Še posebno stroga vrsta naravne kozmetike je organska kozmetika, ki ima še posebno visoke standardne pridelave in predelave naravnih surovin. V podjetju Kozmetix.si imate na voljo ogromno izdelkov naravne kozmetike (nad 99% naravnih surovin) ter organske kozmetike (100% naravnih surovin). Pri nekaterih organskih kozmetičnih znamkah je vredno poudariti tudi to, da je sama proizvodnja izdelkov okolju prijazna, z bio-razgradljjivimi izdelki, ki se ne kopičijo v naravnem ali vodnem okolju.